dijous, 15 d’agost del 2013

VENDRE LLENÇOLS ALS NOSTRES FANTASMES



61. El mal dels pseudoprofetes no és que venguin fum, sinó que, amb els doblers dels crèduls construeixen fumerals d'or.

62- Arran de llegir que un espavilat s'ha folrat venent caretes per als manifestants antisistema, vaig imaginar-me un negoci fabulós: vendre llençols als nostres fantasmes. Pobrets, sense disfressa tot acaben a la presó.

63. Els cavalls a lloure són un bell i excitant espectacle, però si vols que estirin el carro, has de posar-los la collera. Talment passa amb els manifestants antisistema: si no s’enganxen a un compromís, es converteixen en faràndula del poder.

64. L’Església és un pregadéu o cavall de serp (Mantis religiosa) perfecte: immola els seus fervents prosèlits per llavors canonitzar-los. L’exemple més cridaner d’eixa tesi és sant Òscar Romero

65. ¿Com puc creure en un Papa que a Roma s’agenolla davant el màrtir de la Teologia de l’Alliberament, mentre a Brasil nega l’abraçada, amb l’excusa d’ajornar-la per a una millor ocasió, a la prolongació vivent d’Òscar Romero com és sant Pere Casaldàliga?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada