diumenge, 20 de gener del 2013

49. PREGÀRIA PER A L'ENTERRAMENT DE JESÚS



Els hipòcrites rebutjaren la teva pregària pública. Jo la secund.
Permeteu-nos, Senyor, desar el vostre cos destrossat al silenci de la vostra urna. Vos patíreu una mort afrontosa d'esclau rebel, però la vostra mare, amb el cor travessat per set espases, i els vostres amics fidels gaudiren del consol de poder amortallar i perfumar el vostre cos tot enterrant-lo en un digníssim  sepulcre de ciutadà  honorable.
Recordam tants fills vostres i germans nostres que, després d'una mort injusta i ignominiosa, han restat tirats com a cans, sense que ningú doni sepultura a les seves despulles.
Sense anar als camps de les fanàtiques guerres o als desolats deserts de les fams mundials, als nostres pobles de Mallorca moltes mares han hagut d'abandonar aquest món amb l'esgarrifosa angoixa de no haver pogut enterrar els seus fills. Homes bons i legals que foren vilment assassinats per uns criminals que armaren, a ca nostra, una guerra fratricida en el vostre nom.
Permeteu-nos, Pare misericordiós, que aquest humil ram que dipositam sobre el vostre sepulcre honori també els nostres germans que, a la nostra terra i arreu del món, esperen ser sepultats com a persones. Que aquesta simple pregària  porti el consol a tants de familiars i amics que no saben on descansen els cossos dels seus éssers estimats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada