dijous, 10 de gener del 2013

39. SOFISMES IL·LUSTRATS


Els arguments del teu il·lustrat creient es fonamenten, com tots els intents apologètics, sobre  belles fal·làcies. Vegem-ho desapassionadament i calmada.
El nostre sant Climent casolà presenta la creença universal al llarg de tots els segles com a demostració de la meva existència divina. Fins despús-ahir mateix  tota la humanitat sense excepció creia que la terra era plana i immòbil. Fins i tot ho dóna a entendre el meu fanàtic col·lega jueu en les seves sagrades escriptures. Vaja un déu bajà i desmemoriat que crea el firmament i no recorda on i com col·locà el sol, la terra i les estrelles! El pobre Galileu preferí salvar la pell abans d’encaparra-se en la veritat. Tant la ciència com la fe no se salven per votacions. No dubt que si l’ONU sotmetés a plebiscit la meva existència física, els partidaris del si guanyarien per una apoteòsica  majoria.
L’altra columna vertebral del raonament del professional de les analítiques és la necessitat que sent l’home de l’existència d’un esser superior que li resolgui els seus  dubtes i supleixi les seves impotències. La necessitat no crea la realitat que la moneia humana somnia. En aquests moments no existeix necessitat més imperiosa que la dels aliments per a la Banya d’Àfrica. El xiscle esgarrifós de la desesperació no fa caure ni una sola gota d’aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada